domingo, 6 de marzo de 2011

Mapa físic de l'Amèrica del nord:

Mapa físic de l'Amèrica del nord i anàl·lisi del mapa: 





Anal·lisi: (Amèrica NORD)
Relleu, massíssos, muntanyes i serralades:
Com podem veure, les serralades més "joves" se situen a l'oest del continent. És per això, que    al centre d'Amèrica es poden formar grans tempestes. A l'oest, trobem les serralades més antigues, com per exemple els Apalatxes.
En el mapa, es veuen perfectament els dos rius més importants, el Mississipí i el seu afluent, el Missouri, que travessen les grans planes. 
Deserts:
Amèrica del nord, no es destacada per els deserts, tot i que en trobem un força important, el desert del Colorado.
Al nord del subcontinent, es troben les catarates del Niagara i els grans llacs (Superior, de Michigan...) que fan frontera amb Canadà. Més al nord, destaquen el Gran llac de l'Ós i el de l'Esclau, juntament amb els rius Mckenzie i Yucan.
Penínsules:
Destaquen per exemple la del Labrador, la de California, la de Florida o la d'Alaska.(n'hi han més, però aquestes són les més importants).
Caps, glofs (entrants i sortins):
Amèrica del nord destaca per la seva costa t'han retallada, a diferencia de la de l'Amèrica del sud. Destacaquen  el cap Farvel, a Grenlàndia, o el cap Luca, a la península de California.
Illes: *
A Amèrica del nord, trobem la segona illa més gran del món, Grenlàndia (després d'Australia, Oceania). Després també destaquen la Illa Baffín, Terranova o la Vancouver.


* Estem fent Amèrica del nord, per això no em posat les illes de Centreamèrica, les farem a part.

1 comentario: